Carsharing

5 tajných tipů, kde se ochladit

July 21, 2022 | CAR4WAY

Letní počasí s horkými dny láká k vodě, ale kam se za ní vypravit?

1) koupaliště ve Mšeně u Mělníka, postavené v roce 1932. Také sem proudí voda ze skalního pramene, i v parném létě patřičně chladivá, a protože areál není nijak rozlehlý, všude je to blízko. Jedinečnou atmosféru podtrhla nedávná rekonstrukce, která lázním dala starosvětský šmrnc, k dispozici je travnatá pláž, malé brouzdaliště, převlékárny a pěkné hřiště pro děti.

2)Legendární prvorepubliková plovárna Jureček v Říčanech u Prahy, kterou v minulosti navštěvoval mimo jiné herec Oldřich Nový, nabízí letní aktivity pro dospělé i rodiny s dětmi a po celý rok posezení v restauraci.

3) Tajný tip: Brněnská přehrad Prygl - kde můžete na parkovišti ukončit rezervaci, protože až tam sahá naše zóna. 

Jednou z nejvýznamnějších rekreačních oblastí v bezprostřední blízkosti moravské metropole je Brněnská přehrada.

 CHCI SE JET VYKOUPAT 

4) Areál lesního koupaliště v Liberci se nachází uprostřed lesa v Lidových sadech. Jedná se o oblíbené koupaliště vystavěné za první republiky v roce 1935. Hlavní zdrojnicí vody pro koupaliště je Jizerský potok, který zaručuje i v těch největších vedrech příjemné osvěžení.

5)Plovárna Senohraby

Místo soutoku Sázavy s potokem Mnichovka sloužilo již od středověku k očistě a hospodářskému provozu obyvatel zdejších dvou hradů situovaných přímo nad plovárnou. Na konci 19. století zde vznikly říční lázně s nezaměnitelným koloritem a půvabem, které fungují dodnes.

Plavky, ručník do tašky tu hoďte rovnou do kufru a můžete vyrazit. 

 CHCI SE JET VYKOUPAT 

 

Offline